sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Miniristeily 3/10/12

Nyt on ensimmäisen, varsinaisen postauksen aika. Eli aion kertoa teille lukijoille viime Keskiviikon miniristeilystä Viking Linen Amorellalla ja Isabellalla. Eli kuten te kaikki tiedätte, niin Helsingistä Turun satamaan menee n. 2 tuntia, joten aamulla oli erittäin aikainen herätys... Mutta kuitenkin, juna Helsingistä lähti klo 5.20 ja saapui Turun satamaan klo 7.41, suurinpiirtein samaan aikaan kuin m/s Amorella, jolla matkasimme Maarianhaminaan. 
m/s Amorella, yksi Turun aamulaivoista. Edessä osa Viking Linen terminaali rakennusta.

Kun saavuimme rautatie asemalle, niin nousimme junasta pois ja suuntasimme kohti terminaalia. Sitten lähtöselvityksen kautta laivaan. Onneksemme saimme hytin, johon toimme kaikki tavaramme. Tosin suurimman osan ajasta vietimme Fun Clubissa ja muissa yleisissä tiloissa, kuten Tax freessä. Valitettavasti kameralla on ilmiselvästi jotain minua vastaan, koska hän päätti tiltata juuri ennen Airistoa... Mutta onneksi Puhelimessani on hyvä kamera, joten saimme muutamia hyviä otoksia mm.. tulo Maarianhaminaan, jossa kohtasimme Silja Europan ja Silja Galaxyn.
Sain napattua tälläisen kuvan kännykällä, pahoittelen laatua. Kuvasssa siis Silja Europa (oikealla) ja Silja Galaxy (vasemmalla) Maarianhaminan satamassa.



 Saavuimme Maarianhaminaan n. klo 14.10. Laivan vaihto sujui hyvin, muutama muu(kin) teki laivan vaihdon, joten saimme seuraa terminaali putkessa.
Amorella lähdössä kohti Tukholmaan, kuva otettu Isabellalta, jolla matkasimme takaisin kohti Turkua.
Lähdimme klo 14.30 takaisin kohtia Turkua, lähdimme n. 5 minuuttia myöhässä, koska Amorellalla oli jotakin säätöä, koska laiturista irroittautuminen ei millään meinannut onnistua. Ei siinä mitään, mutta Amorella lähtee yleensä ensimmäisen satamasta, joten oli aikamoista hienosäätöä kun Isabella meni Amorellan ohi. Olihan se tavallaan jännittävää!
m/s Rosella, yksi 1980 perinne aluksista ja vielä hyvässä kunnossa! Ohitimme Rosellan kun lähdimme Maarianhaminasta.
Valitettavasti paluumatkalta ei tullut otettua kuvia, harmittaa kovasti, mutta ei voi mitään. Paluu matkalla söimme ja teimme ostokset. Saavuimme turkuun klo. 19.50. Juna Helsinkiin lähti kello 20.35 ja saapui 22.58. Matka onnistui kaikinpuolin hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti